top of page
naamloos-6624.JPG
pala team member.png

Naar mate de ervaring met wedstrijden toenam kwam ook het verlangen om wat fanatieker bezig te zijn met de sport. Dat betekende dus een wat grotere en (nog) fanatiekere hond.

  • Facebook
  • Instagram

Mijn eerste kennismaking met de (slede)hondensport begon in 2010 met onze Jack Russel. Met hem deed ik behendigheid en tevens liep ik regelmatig hard. Bij toeval kwam ik erachter dat er in Hilversum een canicross wedstrijd werd gehouden en het leek me erg leuk om aan mee te doen. Daar stonden we dan met een heupgordel en tuigje uit de lokale dierenzaak. Maar Rocky vond het fantastisch en we wonnen nog een prijsje ook (Ja toen kon dat nog met een Jack Russel 😉 ). Sindsdien heb ik eigenlijk aan vrijwel alle wedstrijden meegedaan die in Nederland werden georganiseerd evenals vele wedstrijden in België, Duitsland en Frankrijk en diverse Europese- en Wereldkampioenschappen.


Naar mate de ervaring met wedstrijden toenam kwam ook het verlangen om wat fanatieker bezig te zijn met de sport. Dat betekende dus een wat grotere en (nog) fanatiekere hond. Tijdens onze vakantie in Spanje heb ik bij het lokale asiel zo ongeveer alle honden wel een keer hardlopend uitgelaten en zo kwam Elmo, een kruising Podenco x Bardino naar Nederland. In 2014 kwam daar Bono nog bij, een raszuivere Engelse Pointer. Zowel Elmo als Bono zijn meerdere keren Nederlands kampioen canicross geweest. Elmo mag met 13 jaar inmiddels gaan genieten van een welverdiend pensioen en inmiddels is Chico, een Eurohound, in opleiding om het stokje over te nemen.


Niet alleen qua honden, maar ook qua materiaal en voeding is uiteraard het nodige te winnen. Vooral qua voeding heb ik met de pointer de nodige problemen gehad. Bij grote inspanning verliest hij snel gewicht en daar is niet tegenop te voeren. Met als gevolg dat hij er erg mager bijloopt, wat ik gene prettig gezicht vind. Om die reden ben ik ongeveer 1.5 jaar geleden op advies begonnen met experimenteren met de Xceed van Palamountains. Sinds ik dit gebruik zie ik een duidelijke verbetering. Bono blijft erg goed op gewicht, terwijl ik hem nu minder voer. Een enorme verbetering in de opname van het voer dus, waar ik erg blij mee ben. Daarnaast vinden de honden het ook heel erg lekker, wat bij Elmo (een lastige eter) juist helpt om goed te blijven eten. 

bottom of page