top of page
Femke Don.jpg
pala team member.png

7 jaar geleden ging ik graag hardlopen, en ik nam de hond dan aan een lijntje naast me mee. Toen zeiden kennissen: goh, je moet eens gaan canicrossen... uh wat..? Nou even opzoeken, ok dat lijkt me wel wat.

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram

Gelukkig was er net een groep bij mijn in de buurt opgericht: Canicross Arnhem e.o. Ik was nummer 2 die zich aansloot. Na wat jaartjes canicross wilde ik graag meer doen op wedstrijd dan alleen een korte cross. 2x lopen op een dag leek niet geschikt voor mijn lijf, dus zo kwam het bikejören erbij. Nog steeds met een mechelse herder. Daar kwam een tweede bij en toen wilde ik ook wel graag gaan steppen. Dat was allemaal erg leuk en met een mechelse herder kon je destijds nog wel eens op het podium terechtkomen. 

Uiteindelijk ben ik wel een fanatiek en competitief persoon en wilde ik graag meer, vooral voor de wielen. Dan ga je op onderzoek uit en dan stuit je op hounds/ESD en greysthers. Na 2x misgegrepen te hebben was het in 2019 dan eindelijk zover. Ik ging Nouss (ESD pup) ophalen, helemaal in Litouwen. Al snel was ik helemaal om, voor mij geen mechelaars meer. Wat een heerlijk ras, het trekken en rennen is zo natuurlijk voor ze. Daarnaast hebben ze ook nog eens een heel fijn karakter. Ik zeurde dan ook al snel om nog zo'n fijne hond. En net toen ik dacht dat dit niet meer zou gebeuren kreeg ik op mijn verjaardag 17-5-2020 een pup van mijn man. Beste verjaardagscadeau ooit: Nico. Nico is ook een ESD en heeft alles wat ik nog zocht in een hond. Een sterke stoere reu voor mijn step. 

Inmiddels zit ons eerste sportseizoen erop, zeker niet onverdienstelijk, en zelfs een 6de plek op het WK in Pledran eerder dit jaar. Inmiddels is ook ESD nummer 3 een feit, Timber. Door mijzelf deze zomer gefokt. 

Ik ben al ruim 5 jaar bezig met voeding en supplementen. Ruim 5 jaar geleden maakten we de switch naar vers vlees in plaats van brokken. Ik ben toen ook begonnen met het drogen van snacks voor mijn honden omdat ik meer zicht wilde hebben op wat ze binnenkrijgen. Ik was daarbij ook zoekende naar de juiste supplementen.  

Ik ben ooit met mechelaars begonnen met canicross en later ook bikejöring en dogscooter. 1 van hen was altijd wat stram de dag nadat we hadden getraind of een wedstrijd hadden gehad. Ik heb diverse herstelproducten en spier opbouwproducten voor honden geprobeerd, maar dat had nooit echt het resultaat wat ik zocht. Daarnaast vind ik dat veel producten vooral erg veel (vormen van) suiker bevatten, dat is niet wat ik wenselijk vind voor mijn honden. Uiteindelijk kwam ik via via op een mix van een elektrolyt en amino capsule. Dit heb ik later nog uitgebreid met puur eiwitpoeder, magnesium en een kruidensupplement. Dit ging best lang goed. 

Ook de beide sledehonden deden het er goed op. Toch miste ik nog een aanvulling op het vlees dat ze eten, natuurlijk krijgen ze groente, een eitje en verschillende soorten vetten erbij. Maar ik wilde nog graag een aanvulling, iets waardoor ik zeker wist dat ze honden ook voldoende vitamines binnenkregen. Dat werd PalaMOUNTAINS Exceed. Met mijn ESD Nico liep ik vorig jaar 2x tegen het feit aan dat hij ineens mank liep. 1x na een zware training en 1x tijdens een wedstrijd in België. Daar schrok ik best wel van. Op aanraden van Paulina ben ik toen de recovery erbij gaan geven. Sindsdien heeft hij er geen last meer van gehad. 

Ook op aanraden van Paulina ben ik begonnen met het geven van de Bone & Jone variant aan de puppies die ik deze zomer heb gefokt. Alle pups glanzen niet alleen enorm, toen ze bij de fysiotherapeut / chiropractor waren voor hun eerste check, kreeg ik als compliment dat de pups enorm flexibel waren. Dit viel in positieve zin op. 

Onze oudste mechelaar heeft enorme artrose in zijn linkerheup door een trauma. Ik ben zo'n 5 weken geleden met hem PalaMOUNTAINS Bone & Joint te geven. Op het moment dat ik er mee begon dachten we dat hij richting zijn einde ging. Hij liep slecht, was erg mager, had een doffe vacht en was vooral niet happy. De Bone & Joint heeft enorm snel gezorgd voor resultaten. Hij is weer blij, loopt stukken beter, heeft een mooie glanzende en zachte vacht en hij is ook niet meer mager. Inmiddels ben ik pijnstilling aan het afbouwen en ook de andere supplementen die ik gaf gaan er vanaf. Die heeft hij niet meer nodig nu. 

Gelijktijdig met mij zijn mijn oom en tante begonnen met PalaMOUNTAINS Bone & Joint voor hun Corgi. Deze hond heeft al vanaf vrij jonge leeftijd rugklachten en artrose. Hij zit ook al erg lang aan diverse medicatie. Mijn oom gaf na 3 weken aan dat hij de pijnstilling wilde gaan afbouwen. Ze zagen een enorm verschil bij hun hond. Hij liep ineens weer zoveel beter en makkelijker. Ook zij zijn enthousiast. Gelukkig, want ik had ze geadviseerd om dit eens te proberen. 

Mijn uiteindelijke conclusie: 

De honden vinden PalaMOUNTAINS allereerst erg lekker. Ze krijgen er een mooie glimmende en zachte vacht van. Ze krijgen zo voldoende vitamines en mineralen binnen. Het bevordert het herstel na inspanning. Ze komen fris over de finish. En de Bone & Joint zorgt voor een enorme verbetering bij de honden die slecht lopen door bijv artrose. 

bottom of page