top of page
Trio en ik_Fotograaf Danielle van Schaik.jpg
pala team member.png

Wij zijn Ron en Linda en wonen in Heerewaarden, een klein dorpje tussen de Maas en de Waal vlakbij Zaltbommel, we wonen hier samen met onze 3 Schotse Herdershonden Korthaar en nog 2 oudere sledehonden.

Ron heeft 23 jaar ervaring opgedaan met sledehonden, hierbij heeft hij ook deelgenomen aan grote internationale wedstrijden, zoals EK’s en WK’s en hiermee ook diverse titels behaald. De sledehonden genieten nu van hun welverdiende pensioen en het besluit is genomen om ons samen volledig te concerteren op een ander prachtig ras.

 

De liefde voor de Schotse Herdershond Korthaar, is ontstaan doordat ik zelf (Linda) ben opgegroeid met de Schotse Herdershond Langhaar. Toen ik mijn eigen langhaar had, kwam ik op een show in contact met de Schotse Herdershond Korthaar. Hier werd de liefde voor de korthaar Collie geboren. In 2014 kocht ik mijn eerste korthaar Collie, Kenzo genaamd.

 

Door de komst van Kenzo's zoon in 2020, genaamd Hugo, is de liefde bij Ron ook overgeslagen voor de Collie. 

In 2022 is er een prachtig collie meisje, genaamd Enya, bij gekomen. Enya is het begin van onze bloedlijn en we hopen hiermee een goede start te maken met onze kennel Novum Initium wat "Nieuw Begin" betekent in het Latijn. 

 

Vanuit de sledehondensport waren wij al bekend met PalaMountains Exceed en de Pre-Boost. Hier zagen wij dat de sledehonden duidelijk sneller herstelde en ook veel beter in hun vacht en vel zaten. 

 

Voorheen had ik al verschillende supplementen gebruikt, maar het was het allemaal net niet. Met de komst van Palamountains ben ik tot op de dag vandaag nog steeds enthousiast over het supplement.

 

Met Enya lopen we verschillende hondenshows op Internationaal niveau. Ze had op een leeftijd van 11 maanden al verschillende Jeugdtitels voor Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en de Internationale jeugdtitel op haar naam staan. Daarnaast heeft ze ook verschillende Winner titels vanuit Duitsland en Nederland. Momenteel heeft ze alle credits voor de volwassen titels voor NL, BE en DE, alleen moeten we wachten tot ze hier oud genoeg voor is. 

 

Naast het showen zijn wij zeer actief met Coördinatie en Balans en trainen wij Obedience, Hoopers en Detectie met onze honden.

 

Op show draait alles om hoe de hond eruitziet. We krijgen hier ook regelmatig complimenten over dat onze honden zo goed in hun vacht zitten. Mijn geheim is dan ook Palamountains. Omdat wij vrij actief zijn met de honden geven wij de Palamountains Exceed. Mijn oudere reu krijgt de Bone & Joint, hierbij merk ik dat hij zich weer beweegt als een jonge hond, meer energie heeft en goed in zijn vacht zit. Ook hij haalt op zijn oudere leeftijd nog verschillende showtitels. Bij drukke, vermoeiende dagen ondersteunen wij extra met de Pre-Boost.

 

Kortom wij zijn razend enthousiast over de producten van PalaMountains en zijn dan ook dankbaar ons hebben kunnen aansluiten bij team PalaMountains.

bottom of page