top of page
Daphne-frisbee.jpeg
pala team member.png

Daphné Willaert

Wij wonen aan de Belgische kust en doen met onze vier honden Saphira, Louie, Arya en Pebbles aan Dogfrisbee. Je hebt natuurlijk vele variëteiten hierin, maar de meest gekende zijn de freestyle, een routine op muziek waarbij je een variëteit van verschillende worpen geeft in mix met het samenwerken met je hond. De samenwerking is ook op fysiek vlak, ze gebruiken mijn lichaam om zich af te stoten en zo de frisbee te vangen, dit heet dan een vault.  

  • Facebook
  • Instagram

Naast de freestyle doen wij ook mee aan de distance en mini-distance, bij deze disciplines wordt er op een plein van 50 meter lang verschillende vakken gecreëerd en hoe verder de hond de frisbee vangt, hoe meer punten je scoort. Dit is meestal een ronde van 1minuut, soms 90 seconden. Hangt af van welke format je speelt. Daarnaast heb je ook de extreem distance of long distance, hierbij telt de verste gevangen worp, kan wel tot een 70-80-90m gaan. Hoe verder hoe beter! 

Onze eerste kennismaking met Palamountains was ongeveer 4 jaar geleden, ik was toen op zoek naar extra ondersteuning voor onze Border Collie Arya. Bij deze zoektocht moest ik goed rekening houden met de gevoelige maag en darmen van Arya, ik moest dus een product vinden dat goed verteerbaar was. Daarnaast spelen wij niet enkel frisbee, we trainen veel andere zaken zoals conditietraining, zwemmen, crossen in de duinen, fitness, balans training, trick-training en ga zo maar door. Ik was daarom ook op zoek naar een product die al onze woefjes een extra boost konden geven, zonder zwaar op de maag te liggen. Ik heb tijdens deze zoektocht veel verschillende producten uitgeprobeerd. Vaak bleken deze producten niet geschikt voor de gevoelige maag en darmen of was de hoeveelheid proteïnes te hoog.  

Tot ik ooit eens op een Canicross wedstrijd de stand van Palamountains zag, toen was het nog niet heel bekend en liet ik mij graag informeren. Met alle info en boekjes op zak ging ik naar huis en besloot ik om contact op te nemen met Palamountains en heb ik direct producten besteld.  

Onze vier honden krijgen dagelijks Palamountains Exceed en dit verbetert naast hun conditie ook hun vacht, wat vooral bij onze oudste twee honden snel opviel. Als we gaan trainen krijgen ze de Pre boost erbij en we merken direct effect bij het herstel. Deze boost geven wij vooraf, tijdens de middagpauze en na de wedstrijden.  

 

De Pre boost geven wij ook bij grote wandelingen, als we gaan hiken in de Ardennen of tijdens een reis in Oostenrijk. Geen last meer van stijve spieren en verzuringen, onze honden zijn sinds het gebruik van Palamountains in topvorm!

 

We zijn super trots om deel uit te maken van het Palamountains team en hebben al heel wat mensen overtuigd om Palamountains zelf te proberen. We hoeven daar amper moeite voor te doen, na het zien van onze honden zijn ze vaak al overgehaald.  

bottom of page