top of page
Martijn Verhaegen
pala team member.png

Martijn is een 46-jarige Commissioning manager in de petrochemie, in zijn vrije tijd geeft hij privélessen, workshops en demonstraties Technical Obedience K9 ®.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok

“Martijn Verhaegen richtte in april 2002 ‘Nuyvilaq’ op samen met zijn vrouw Angelique. Nuyvilaq betekent in de Eskimo taal ‘van niks bang’. Na bijna 20 jaar aan de sledehondensport te doen met hun Raszuivere Siberian Husky’s was het wel genoeg en ging er een nieuwe fase in voor het team Nuyvilaq namelijk geen vernieuwing meer van het team, met de honden die we hebben blijven we uiteraard wel actief tot het moment dat ze niet meer kunnen en/of willen.

In 2015 werd er een Hollandse Herder toegevoegd aan de roedel genaamd Xtreme waar Martijn zijn passie volledig naar toeging en heeft al zijn ervaring in verschillende hondensporten gebundeld in zijn eigen trainingsprogramma Technical Obedience K9 ®. Martijn zijn theorie gaat over controle hebben en niet alleen over het hebben van een gehoorzame hond, je moet controle krijgen over meerdere gedragingen. Alleen door in de geest van de hond te komen en te begrijpen hoe hij denkt, kunt u de perfecte controle bereiken. Technical Obedience K9 ® is in te zetten in de meeste hondensporten.


Anno 2017 is achter de naam Nuyvilaq toegevoegd ‘Working Dogs’ omdat Nuyvilaq meer is dan alleen sledehondensport, inmiddels zijn we in meerdere takken van sport actief.


Martijn traint en geeft les op vooral de positieve manier, dat werkt 9 van de 10 keer het beste voor elke hond, heel soms is iets niet alleen maar positief, soms moet je nou eenmaal corrigeren, dit gebeurt altijd door middel van een stemverheffing en nooit door bv te slaan en/of te schoppen. Ook het gebruik van stroombanden, wurgkettingen en pinnenbanden zullen nooit gebruikt worden bij Nuyvilaq Working Dogs.

Het geestelijke van de hond is 1 ding maar natuurlijk moet alles ook lichamelijk in orde zijn, zeker omdat er een hoop van de honden gevraagd wordt tijdens het sporten. Om zijn honden lichamelijk te ondersteunen geeft hij de honden al jaren PALAmountains.


Wij van PALAmountains zijn heel erg blij dat we Martijn aan ons team toe hebben kunnen voegen zodat we als team PALAmountains u ook kunnen ondersteunen met vragen over gedragingen.

bottom of page