top of page
naamloos-5947_edited.jpg
pala team member.png

Paulina Twornicki

Mijn eerste kennismaking met de (slede)hondensport was in 2015 met mijn Mechelse herder Bella. Tijdens een rondje hardlopen in Hoek van Holland kwam ik Canicross Rotterdam tegen, zij nodigden mij uit om kennis te komen maken met deze sport. Als snel liep ik voor de eerste keer mee met een gezamenlijke training.

  • Facebook
  • Instagram

Bella vond de sport gelijk leuk en was hier heel gedreven in. We hadden onze gezamenlijke passie gevonden. Samen in beweging zijn in een solo sport maar als team, Team Bella. 

Begin 2016 haalde men mij over om een keer aan een wedstrijd mee te doen. Op een koude, winderige dag in februari stonden wij aan de start van onze eerste Canicross wedstrijd in Bruinisse. Deze dag eindigden wij als 6e in het klassement een mooie opstap voor een mooie carrière in de sport voor deze geweldige mechelaar. Wij trainden samen en ook werkte ik hard aan mijn hardlooptechnieken. Nu 5, bijna 6 jaar later hebben wij mooie avonturen meegemaakt.  Wij hebben aan vrijwel alle wedstrijden in Nederland deelgenomen. Ook in het buitenland hebben wij aan diverse starts gestaan, Frankrijk, Polen en België en ook Europese- en Wereldkampioenschappen. 

De ervaring met de wedstrijden nam toe en ik snakte ernaar om er een hond bij te nemen. Het liefst een hond die nog fanatieker is in de sport, om samen nog meer door te groeien en mooie avonturen mee te beleven. Echter was dit niet het moment om aan een pup te beginnen. Het verlangen bleef maar de planning werd op een laag pitje gezet. 
Als klap op de vuurpijl kreeg Bella er een maatje bij. Kyara, Alaskan Hound, werd in November 2019 mijn nieuwe racemaatje. Ik had al wedstrijden met Kyara gelopen en de meiden kenden elkaar al goed. Kyara is een mooie aanvulling voor dit meidenteam! Zowel Bella als Kyara zijn Nederlands kampioen canicross. 

1,5 jaar geleden liep ik tegen het probleem aan dat Bella erg in gewicht schommelde, haar vacht werd erg dof tijdens de rui en ze deed moeilijk met eten. Op advies ben ik begonnen met het experimenteren met palaMountains exceed. Sindsdien geef ik dit geweldige product. Haar vacht is mooi, haar gewicht is stabiel, zij eet alles en haar spiermassa is toegenomen. Toen Kyara erbij kwam heeft zij vanaf dag 1 mee mogen genieten van palaMountains exceed. Haar vacht is mooi, ze is fit en zit mooi in haar vel. 
Voeding speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van deze kanjers. Beiden krijgen zij naast palaMountains exceed ook vers vlees van KIVO. 

P.s. 
Ik ben Paulina de trotse tweevoeter van Bella en Kyara. In het dagelijkse leven ben ik Parttime atleet en Fulltime anesthesiemedewerker. 

 

bottom of page